Σπύρος Σιαμπλής

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο Φάληρο τον πρώτο «τελικό» και τον κέρδισε με… τρόπο εμφατικό!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για το… Όσκαρ ανατροπής που πήρε ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο και την «δήλωση τίτλου» που έκανε με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη, Μπακασέτα και Μπερνάρ αλλά και το πλάνο του Τερίμ!

Ούτε το πιο… ευφάνταστο σενάριο από πλευράς φίλων του Παναθηναϊκού, δεν θα μπορούσε να προβλέψει την εμφάνιση και την νίκη της αγαπημένης τους ομάδας στο do or die ντέρμπι της πρεμιέρας των playoffs με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Με τους Πειραιώτες να βλέπουν το πάρτι γενεθλίων τους να καταλήγει σε «κηδεία» και τους «πράσινους» να παίρνουν το… Όσκαρ ανατροπής, φτάνοντας στο «εκκωφαντικό» 3-1 μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Ένα αποτέλεσμα που φρόντισε να καταδείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, αναφορικά με την κατάκτηση του φετινού τίτλου και που φέρει -και- την υπογραφή του Φατίχ Τερίμ…

Τι και αν ξεκίνησε με μια ακόμα αναποδιά και τον νέο μυϊκό τραυματισμό, αυτή την φορά του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, μόλις στο 7ο λεπτό;

Κατάφερε σταδιακά να πάρει την κατοχή της μπάλας και παράλληλα να μην απειληθεί ιδιαίτερα από τις μακρινές μπαλιές των «ερυθρόλευκων», προσπαθώντας να «στοχεύσει» στην αριστερή πλευρά του αντίπαλου, με τον «προβληματικό» Ροντινέι και θέλοντας να απειλήσει από εκεί.

Μοναδική «παραφωνία» υπήρξε το γεγονός ότι δέχτηκε ένα γκολ χωρίς να απειληθεί, πρακτικά, κυρίως λόγω της λανθασμένης απομάκρυνσης του Παλάσιος, αλλά και της ποιότητας του Ποντένσε, στο 24’.

Γκολ, ωστόσο, το οποίο μάλλον… ξύπνησε το «τριφύλλι», αφού στη συνέχεια με σωστή και γρήγορη ανάπτυξη κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει την ανατροπή…

Αρχικά με την συνεργασία των Μλαντένοβιτς, Ιωαννίδη και Μπερνάρ και τον Μπακασέτα να σκοράρει σε ένα ακόμα «μεγάλο» ματς, μετά από εκείνα με ΠΑΟΚ και Άρη, με βολέ και να ισοφαρίζει στο 41’!

Για να ακολουθήσουν η χαμένη ευκαιρία του Ναβάρο για το 2-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και η… γκολάρα, ξανά με ομαδικό ποδόσφαιρο και πάλι από την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού, του Ιωαννίδη, στο 45’+4’!

Γκολ που πιστοποίησε τα ψυχικά αποθέματα που έδειξε και την ιδανική αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του Τερίμ και σφράγισε το 1-2.



Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» δεν άλλαξε προσέγγιση, μπήκε με την ίδια στόχευση και σωστή νοοτροπία, έχοντας μια καλή εκκίνηση ενώ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Παλάσιος από τον Κάρμο, χωρίς παράλληλα να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.

Στο διάστημα 55’-70’, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους, καταγράφοντας βέβαια μια μόνο τελική και αυτή… λανθασμένα, με τη φάση του Ελ Κααμπί να ξεκινάει από χέρι του Ναβάρο.

Τελικά, ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που έφτασε σε ένα ακόμα πολύ ωραίο γκολ. Σε μια φάση που άρχισε από τον… Λοντίγκιν, μέχρι ο -απόλυτα καθοριστικός σε ένα ακόμα παιχνίδι- Μπερνάρ να γυρίσει στο ύψος του πέναλτι στον «καυτό» Ιωαννίδη και αυτός να κάνει το 1-3!

Πλέον, με τον Ολυμπιακό αποκαμωμένο, ο Τερίμ αποφάσισε στο 76’ να γυρίσει το σύστημα της ομάδας του σε 3-4-2-1, με τους Ακαϊντίν, Αράο και Ούγκο στα στόπερ, για να… σβήσει σταδιακά το ντέρμπι.

Με τον Παναθηναϊκό να επαληθεύει σε μια ακόμα περίπτωση ότι, στα ντέρμπι επί ημερών του Τούρκου τεχνικού, είναι… αυτός που πρέπει και… θέλουν οι οπαδοί του, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη!

Μια νίκη, βέβαια, η οποία θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν παίκτες και Τερίμ δεν είχαν… πετάξει στα σκουπίδια τουλάχιστον τέσσερις από τους έξι συνολικά βαθμούς που έχασαν απέναντι σε Λαμία-Κηφισιά στη Λεωφόρο και με τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο...



Ακόμα και έτσι, πάντως, έγινε σαφές ακόμα και στον τελευταίο… άπιστο, ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να έχει ρόλο «κομπάρσου» στα φετινά playoffs. Έπαιξε τον πρώτο «τελικό» στο Φάληρο και τον κέρδισε με τρόπο… εμφατικό!

Πλέον, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει το προσεχές διάστημα πάνω στα «κακώς κείμενα», με καλή ψυχολογία και την ευχέρεια να μην υπάρχει η πίεση των συνεχόμενων παιχνιδιών, προκειμένου η επανέναρξη να τον βρει απόλυτα για τον επόμενο «τελικό», κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο «Απόστολος Νικολαϊδης».


Αντί επιλόγου, δύο λόγια και για τον Ντάνιελ Σλάγκερ, που περνάει σε δεύτερη μοίρα κυρίως λόγω του αποτελέσματος, αλλά… κακώς, αφού θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικός. Και δεν αναφερόμαστε καν στην εμφανή του διάθεση να «παίξει έδρα», ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο...

Βλέπετε, ο Γερμανός ρέφερι θα μπορούσε ακόμα και να αποβάλλει τον Ναβάρο με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Ρούμπεν στο 19’. Ενώ έπρεπε να βγάλει κίτρινη κάρτα στον Ισπανό επιθετικό, που θα ήταν η δεύτερη, στο 61’ αλλά αντ‘ αυτού δεν καταλόγισε ούτε καν το χέρι και ο Ολυμπιακός έβγαλε φάση με τον Ελ Κααμπί!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x